Matej Cerkvenik SP

Servis računalnikov na domu in 3D tiskanje

031-810-898

TISKAMO 3D MODELEČe nimate 3D tiskalnika, lahko pri nas naročite tiskanje poljubnega modela*. Na internetu je veliko spletnih strani, kot je recimo Thingunivesre . Na takih spletnih straneh, razni ustvarjalci objavijo modele ki so jih sami ustvarili ali preuredili iz drugih modelov. Te modele si lahko prenesemo na računalniku in natiskamo v skladu z licenco modela.  Ustvarjalci modele ustvarjajo z raličnimi 3D programi. Kljub cenovno težko dostopnimi 3D programi, pa obstajajo tudi brezplačni 3D programi, s katerimi si sami ustvarite svoj 3D model. Ta model nam lahko pošljete, mi pa vam bomo izdelek natisnili. 

KAKOVOSTNaj vas opozorimo, da izdelki ki pridejo narejeni z 3D tiskalnikom, niso enako profesionalno narejeni kot tisti, ki jih ulivajo. Saj 3D tiskalnik natiska model sloj po sloju, in je to tudi vidno, poleg tega pa so možne na modelu kakšne napake. Ampak je model kljub temu trden. Ali ulijemo 1 mm plastike ali pa natisnemo 1mm plastike-trdnost je skoraj enaka. 

PREDNOST

Razlika med serijsko proizvodnjo in 3D tiskanjem na zahtevo je v začetni ceni, saj če želimo samo eno ali par kopij negega izdelka, nam verjetno teh par ne bodo natisnili v tovarni, kjer tiskaj po tisoče modelov na dan. Lahko bodo, ampak bo cena višja. Tako da za par modelov je cenovno bolj ugodno 3d tiskanje na zahtevo.